Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

Boekhouden-informatica

Omdat een wereld zonder business en IT ondenkbaar is

Je kiest met Boekhouden-informatica (BI) voor een sterk bedrijfsgerichte studierichting waarin theorie en werken rond projecten elkaar aanvullen. Je krijgt een brede algemene vorming met een degelijk pakket wiskunde. Je gaat ook geregeld zelf aan de slag om projecten uit te voeren.

Verder is het belangrijk dat je inzichtelijk kan werken en zin hebt voor orde, nauwkeurigheid en teamwork.

Wie kan starten?

De tweede graad Handel biedt de beste voorbereiding op deze studierichting. Leerlingen die uit een andere studierichting komen, zullen een inhaalbeweging moet maken. De school begeleidt je hierbij door een inhaalcursus te organiseren.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
3
Frans
3
Engels
3
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
4
Natuurwetenschappen
1
Bedrijfseconomie
7
Toegepaste informatica
5
Stage (6de jaar)
2
32
Download brochure

Wat leer je?

Je bent geïnteresseerd in het beleid van een onderneming, vertrekkend van boekhoudkundige gegevens. Je leert uitgebreid over voorraadbeleid, commercieel beleid, investeringsbeleid, personeelsbeleid en financieringsmogelijkheden. Daarnaast leer je met behulp van software economische processen automatiseren en programmeren.

We stimuleren leerlingen om in team te werken. In het 6de jaar ga je gedurende twee weken op inleefstage in een bedrijf.

Door het ruime pakket wiskunde en doordat je leert programmeren, is BI een STEM-richting.

En verder ...

De studierichting 3de graad Boekhouden-informatica is doorstromingsgericht. Ze bereidt voor op een opleiding professionele bachelor zoals Bedrijfsmanagement, Toegepaste informatica of Information Management & Security. Door de algemene vorming behoren ook andere bacheloropleidingen zoals leraar secundair onderwijs tot de mogelijkheden.

BYOD (Bring Your Own Device)

Leerlingen van Boekhouden-informatica moeten over een eigen laptop beschikken en deze dagelijks meebrengen naar de klas. Leren werken met de computer is de essentie van deze opleiding: in de algemene vakken is de computer een handig werkinstrument, in de richtinggebonden vakken is leren werken met de computer de essentie van de opleiding.
MIA kiest ervoor om voor alle studenten éénzelfde toestel te voorzien. Je kan dit toestel leasen of meteen aankopen. In tegenstelling tot eigen toestellen hebben deze vergaande garantie– en servicevoorwaarden. Als hard- of softwareproblemen niet meteen opgelost kunnen worden, voorziet de school tijdelijk in een identiek vervangtoestel. Voor de kenmerken van het actuele toestel, de grootorde van de maandelijkse betalingen of bij zorgen rond financiering contacteer je de school.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Brede vorming
  • Sterk bedrijfsgericht pakket met veel informatica
  • Inleefstage in het zesde jaar
  • Grote slaagkansen in hoger onderwijs
  • Opleiding voor veelgevraagde jobs