Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

Sociale en technische wetenschappen

Een project over de mens en de wereld

Je houdt van mensen, vindt het boeiend om naar hen te luisteren, een activiteit voor hen op te zetten en je werkt graag in groep. Je hebt inlevingsvermogen en een brede interesse, je bent sociaal, technisch vaardig en creatief. Je wil iets leren over hoe de mens in de maatschappij en in zijn omgeving functioneert.

Een uitgebreid pakket natuurwetenschappen (met labo) helpt je om dit alles wetenschappelijk te onderbouwen. Je bent tevens bereid om geregeld te studeren en opzoekingswerk te verrichten.

Wie kan starten?

Elke leerling uit een wetenschappelijk sterke technische studierichting of het ASO kan aansluiten in de derde graad Sociale en technische wetenschappen, mits motivatie en extra inzet voor de specifieke vakken Sociale wetenschappen, Natuurwetenschappen en Integrale opdrachten.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
3
Engels
2
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Wiskunde
3
Lichamelijke opvoeding
2
Natuurwetenschappen (incl. labo)
4
Sociale wetenschappen
4
Voedingsleer
3
Expressie
1
Sociale wetenschappen: opdracht
1
Natuurwetenschappen: opdracht
1
32
Download brochure

Wat leer je?

Leerlingen ontwikkelen sociale, technische, organisatorische, creatieve en expressieve vaardigheden. Leerlingen leren natuurwetenschappelijke en sociaal-wetenschappelijke thema’s onderzoeken en persoonsgerichte activiteiten organiseren, aangepast aan verschillende doelgroepen en contexten.

En verder ...

De meeste oud-leerlingen kiezen met succes voor een professionele bachelor (vroeger A1) in één van deze studiegebieden:

  • Gezondheidszorg
  • Psychologie en pedagogie
  • Sociaal-agogisch werk
  • Onderwijs

In het Hoger Beroepsonderwijs (HBOV, vroegere vierde graad of A2) kan je een modulaire opleiding tot verpleegkundige volgen.

Voor wie drie jaar verder studeren niet haalbaar lijkt, is er nog de mogelijkheid om een zevende specialisatiejaar TSO. Aansluitende richtingen zijn o.a. Internaatswerking, Leefgroepenwerking, Tandartsassistentie of Voedselbehandeling. Ook een 7de jaar BSO zoals Kinderzorg, Thuis- en bejaardenzorg of Zorgkundige Duaal kan overwogen worden.

Onze troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Brede vorming, gebaseerd op 4 componenten: sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, voedingsleer en expressie
  • Veel zelfstandig werk en projectwerk
  • Grote slaagkansen in hoger onderwijs