Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

Techniek-wetenschappen

Waar wetenschap ontvlamt!

Techniek-wetenschappen is een theoretisch-technische studierichting die voorbereidt op verder studeren. De nadruk ligt op de exacte wetenschappen (biologie, chemie, fysica, wiskunde).

De richting staat open voor jongens en meisjes die logisch kunnen denken, veel belangstelling hebben voor natuur en milieu, goed zijn in wiskunde en vrij grote hoeveelheden praktijkgerichte leerstof kunnen en willen verwerken. Om die reden is TW ook een echte STEM-richting.

Wie kan starten?

De 3e graad Techniek-wetenschappen is het logische vervolg voor wie uit de 2e graad Techniek-wetenschappen komt. Elke leerling die echter uit een richting met ten minste 4 uur wiskunde komt en aanleg voor wetenschappen heeft, kan - mits een grote inzet - in de derde graad Techniek-wetenschappen aansluiten.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
2
Engels
2
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
6
Toegepaste biologie
3
Toegepaste chemie
5
Toegepaste fysica
4
32
Download brochure

Wat leer je?

Techniek-wetenschappen is een theoretische studierichting. Je krijgt een breed-wetenschappelijke vorming, vooral van de basiswetenschappen biologie, fysica en chemie. Een groot deel van de tijd oefen je allerhande toepassingen hierop in het laboratorium.

Je leert er hoe je veilig kunt omgaan met chemische stoffen en labomaterieel. Wiskundige vaardigheden heb je nodig om theoretische aspecten van de wetenschappen te begrijpen en doorgronden. De talen bereiden voor op de praktische communicatie en op de lectuur van vakliteratuur en handleidingen.

En verder ...

Techniek-wetenschappen is een theoretisch-technische richting die voorbereidt op hoger onderwijs. Na Techniek-wetenschappen kan je kiezen voor een verdere studie gedurende drie jaar (professionele bachelor) of vier jaar (academische bachelor + master).
Oud-leerlingen hebben goede slaagkansen in een professionele bachelor Biotechniek, Gezondheidszorg (biomedische laboratoriumtechnologie, verpleegkunde, vroedkunde, voedings- en dieetkunde, medische beeldvorming, ergotherapie …), Industriële wetenschappen (chemie, milieuzorg, textieltechnologie, elektronica-ICT …), Onderwijs.

Ook een academische opleiding in de biotechniek, gezondheidszorg of industriële wetenschappen behoort tot de mogelijkheden.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • IJzersterke wetenschappelijke richting
  • Praktische toepassing van de theorie, o.a. in laboratorium en met moderne ICT-toepassingen
  • Voeling met de praktijk
  • Intensieve begeleiding bij de oefeningen
  • Grote slaagkansen in hogere wetenschappelijke studies