Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

Verzorging

Werk met je hoofd, je handen en je hart

Je gaat graag met mensen om. Je wilt later werken met kinderen, ouderen of mensen die verzorging nodig hebben. Je hebt interesse voor verzorgende taken, gezondheid en voeding. Je bent graag actief en creatief bezig. Je leert het liefst in de praktijk. Met je diploma kan je meteen aan het werk, maar je kan ook nog verdere opleidingen volgen.

Wie kan starten?

De meeste leerlingen komen uit de tweede graad Verzorging-voeding of uit de tweede graad TSO Sociale en technische wetenschappen. Kom je uit een andere richting, dan moet je bereid zijn om onder begeleiding achterstanden weg te werken. Instappen kan onder bepaalde voorwaarden ook in het zesde jaar.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Stages
10
Nederlands
2
Frans
0.5
Engels
1
Maatschappelijke vorming
2
Lichamelijke opvoeding
2
Gezondheid en welzijn
3
Pedagogisch handelen
3
Indirecte zorg
1.5
Voorbereiding stage: woonzorg, kinderzorg
3
Creatieve projecten
2
32
Download brochure

Wat leer je?

Je krijgt in deze richting een voorbereiding op een beroep in de verzorgende sector. Wat je in theorie leert, pas je meteen toe door oefeningen en vooral door de vele stages bij kinderen en bejaarden. De aanpak in Verzorging is dan ook erg op de praktijk gericht. Daarnaast heb je ook enkele algemene vakken.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Erg praktische opleiding
  • Stages met uitgebreide persoonlijke opvolging
  • Grote kansen op werk