Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

2de graad

Handel Ondernemen en IT

Denk vooruit, handel nu

Je zoekt een studierichting waar theorie en praktische toepassingen elkaar aanvullen.

Organiseren, kopen en verkopen spreken je aan. Je hebt dan immers veel contact met mensen. De wereld van de reclame en marketing boeit je ook. In Handel mag je bovendien creatief zijn: een eigen bedrijf runnen, een naam en logo kiezen, een reclamecampagne opzetten, een folder uitwerken ...

Je maakt kennis met de verschillende afdelingen van een handelsonderneming en de functies die je daar later in kan vervullen. Je leert hoe je de boekhouding in een onderneming organiseert, hoe je kan samenwerken met klasgenoten, hoe je anderen motiveert, hoe je leiding kan geven, hoe je een stevige ploegspeler of kapitein wordt.

Je bent tot slot geïnteresseerd om met allerlei computerprogramma’s te werken.

Wie kan starten?

Heb je in het tweede jaar de basisopties Handel, Moderne wetenschappen, Latijn, Grieks-Latijn, Techniek-wetenschappen ... gevolgd, dan kan je aansluiten in de tweede graad Handel.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
4
Engels
2
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
4
Natuurwetenschappen
2
Bedrijfseconomie
6
Informatica
4
32
Download brochure

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Brede vorming
  • Sterk bedrijfsgericht pakket met veel informatica
  • Grote slaagkansen in hoger onderwijs
  • Opleiding voor veelgevraagde jobs

Wat leer je?

Je krijgt een vorming met veel aandacht voor de praktijk van het zakendoen, de technieken van boekhouding, marketing, de binnen- en buitenlandse handel, de toegepaste informatica ...
Het bedrijfsleven hecht ook veel belang aan een vlotte communicatie (zowel mondeling als schriftelijk) in je eigen taal en in vreemde talen (Engels en Frans).

Handel of Handel-talen?

Handel is een breed studiedomein waarin je opgeleid wordt voor een commerciële of een administratieve loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector.

Is logisch redeneren iets voor jou? Los je graag problemen op met de computer? Dan kies je best Handel (Ondernemen & IT). Ben je eerder geïnteresseerd in talen, dan kies je best Handel-talen (Ondernemen & communicatie).