Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

2de graad

Kantoor en verkoop Office en retail

Kiezen voor kantoor

Je wil graag later in de administratie (op een kantoor), in een magazijn of in de commerciële sector werken. Dan is Kantoor en Verkoop een richting voor jou. Je werkt nauwkeurig en ordelijk. Je vindt het belangrijk om met mensen om te gaan (bezoekers van een bedrijf, klanten, leveranciers, collega’s).

Wie kan starten?

In principe mag elke jongere die 15 wordt of is, instappen in de 2e graad Kantoor en Verkoop. Toch is een goede basis informatica en talen een voordeel. Het beroepenveld Kantoor & verkoop (in 2BVL) of de basisoptie Handel (in 2A) geven je de beste voorbereiding.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
2
Communicatieve vaardigheden
3
Frans
4
Engels
3
Maatschappelijke vorming
2
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
2
Administratie Office
7
Verkoop/retail
5
32
Download brochure

Wat leer je?

Tijdens je studies maak je kennis met de administratie ("Office") en de verkoop ('Retail"). Je hoopt zoveel mogelijk in de praktijk te leren: werken met de computer, mensen ontvangen, documenten opmaken in een mooie lay-out, klanten onthalen en informeren, telefoneren en mailen. Dat kan in de kantoorklas of op de werkvloer. Vreemde talen leer je graag ‘al doende’.

KV in beeld

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Praktisch gerichte opleiding
  • Kleine klasgroepen
  • Bedrijfsgerichte vorming met veel informatica
  • Uitgebreide stages in de 3e graad