Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

2de graad

Sociale en technische wetenschappen

Leren over mensen, werken met mensen

Je hebt inlevingsvermogen, een brede interesse en je bent creatief en technisch vaardig. In dat geval is de richting Sociale en technische wetenschappen misschien iets voor jou.

Wie kan starten?

Alle leerlingen die uit de eerste graad Moderne wetenschappen, STEM-wetenschappen, Economie en organisatie ... en uiteraard Maatschappij en welzijn komen, kunnen aansluiten in de tweede graad STW.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
3
Engels
2
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen (incl. labo)
4
Toegepaste informatica
1
Sociale wetenschappen
3
Integrale opdrachten
6
32
Download brochure

Wat leer je?

In de richting Sociale en technische wetenschappen krijg je een brede vorming op sociaal, wetenschappelijk en technisch vlak. Het uitgangspunt voor elk vak is de vraag hoe de mens functioneert in zijn omgeving. De richting bevat een stevig pakket toegepaste natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.

Leerlingen ontwikkelen sociale, technische, organisatorische, creatieve en expressieve vaardigheden. Ze leren natuurwetenschappelijke en sociaal-wetenschappelijke thema’s onderzoeken en persoonsgerichte activiteiten organiseren, aangepast aan verschillende doelgroepen en contexten.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Brede vorming, gebaseerd op vier componenten: sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, voedingsleer en expressie
  • Onderbouwd projectwerk
  • Dynamisch lerarenteam
  • Grote slaagkansen in hoger onderwijs