Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

2de graad

Techniek-wetenschappen

Techniek-wetenschappen (3de en 4de jaar) - TW

Experimenteer mee

Verkennen en begrijpen wat er zich in de natuur rondom je afspeelt, dat doe je in de richting Techniek-wetenschappen (TW). Wekelijks oefen je heel wat uren in het laboratorium. Op die manier is wetenschap geen droge leerstof. Via aangepaste experimenten leer je gegevens verzamelen. Je doet waarnemingen, meet en verwerkt ze ook, vaak met de computer. Op die manier is TW al decennia lang een echte STEM-richting.
Je werkt samen met klasgenoten, discussieert en zoekt naar oplossingen. Een flink pakket wiskunde stimuleert je in abstract denken.


Wie kan starten?

Wie aanleg en interesse heeft voor wiskunde en wetenschappen kan vanuit een tweede leerjaar van de A-stroom aansluiten in de tweede graad Techniek-wetenschappen.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
3
Engels
2
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
5
Biologie + labo
2
Chemie + labo
4
Fysica + labo
4
STEM-projecten
2
32
Download brochure

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • IJzersterke wetenschappelijke richting
  • Praktische toepassing van de theorie, o.a. in laboratorium en met moderne ICT-toepassingen
  • Voeling met de praktijk
  • Intensieve begeleiding bij de oefeningen

Wat leer je?

Techniek-wetenschappen is een theoretische studierichting. De nadruk ligt op de studie van de wetenschappen (biologie, fysica en chemie) en op onderzoek in het laboratorium. Wiskunde is een erg belangrijke component. De talen bereiden voor op praktische communicatie.