Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

2de graad

Verzorging - voeding

Werk met je hoofd, je handen en je hart

Je houdt ervan dingen te doen. Later wil je voor kinderen of zorgbehoevende mensen zorgen. Je bent enthousiast. Je steekt graag de handen uit de mouwen. Je kan tegen een stootje. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. En je bent geïnteresseerd in het dagelijkse leven van gezonde en zieke mensen. Dan is Verzorging-voeding misschien iets voor jou.

Wie kan starten?

In principe mag elke jongere die 15 wordt of is, instappen in de 2e graad Verzorging-voeding. Het beroepenveld Verzorging-voeding (in 2BVL) of de basisoptie Sociale en technische vorming (in 2A) geven je de beste voorbereiding.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
2
Frans
2
Maatschappelijke vorming
2
Lichamelijke opvoeding
2
Computervaardigheden/informatica
1
Muzikale opvoeding
1
Plastische opvoeding
2
Wiskunde
2
Beroepsgerichte vakken
16
32
Download brochure

Wat leer je?

In de richting Verzorging-voeding krijg je gedurende de helft van de lesweek praktische vakken. Je leert er veel over de mens in het gezin en in zijn omgeving. Op het lesprogramma staat een groot pakket over huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden; het onderhouden van de woning, de kleding en ander textiel. Je leert hoe je moet omgaan met leeftijdsgenoten, met kleuters en kinderen tot 10 jaar en met gezonde volwassenen. Je maakt tot slot ook kennis met de wereld van de zorg en de dienstverlening.

Het pakket algemene vakken is eerder beperkt. Je leert onder andere communiceren in twee vreemde talen (Frans en Engels). In Verzorging-voeding leer je dus voornamelijk al doende.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Erg praktische opleiding
  • Veel projectwerk over de grenzen van de vakken heen
  • Je leert vaardigheden die heel bruikbaar zijn in het dagelijkse leven
  • Opleiding voor veelgevraagde jobs