Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

3de graad

D - Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen

Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen

In Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen krijg je een brede algemene vorming, gecombineerd met een hele sterke focus op informatica.

Je leert programmeren en software ontwikkelen, informatie beheren en analyseren; je specialiseert je in webtechnologie en mobiele apps; je leert gebruikers ondersteunen en opleiden. Uiteraard ben je een crack in het gebruik en beheer van de gangbare softwarepakketten. Kortom: tal van vaardigheden waarmee je als informaticus niet te missen bent in een professionele omgeving.

In de economische vakken besteden we onder meer aandacht aan big data, recht, sociale media, ERP-software. Algoritmisch denken is een belangrijke vaardigheid in de wiskundelessen.

Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen bereidt je voor op hogere studies of professioneel of universitair niveau.

Lessenpakket

Softwareontwikkeling en programmeren
6
Databeheer
2
Gevorderde Office-toepassingen
1
Communicatiewetenschappen
1
Business & IT
2
Wiskunde
4
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
4
Frans
2
Engels
2
Natuurwetenschappen
2
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
1
32

Jij...

Je kan om met moeilijkere leerstof: verbanden leggen, logisch redeneren. Je kiest immers voor een richting met een brede vorming.

Je hebt een sterke belangstelling voor IT en business. Je kan zelfstandig en in team werken.

Idealiter kom je uit een 2de graad DG of DO met veel economie en voldoende wiskunde (zoals DO Natuurwetenschappen of Economie of DG Bedrijfswetenschappen of STEM).

Later kan je...

Bedrijfsondersteunende Informaticawetenschappen bereidt je voor op een master (toegepaste) Informatica en zowat alle professionele opleidingen met informatica, multimedia, bedrijfsmanagement, informatiemanagement of digital design. Ook andere jobs, zoals leerkracht informatica, zijn een mogelijk vervolg.

Troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Stevige algemene opleiding
  • IJzersterke IT-vorming
  • Nagelnieuwe opleiding, ontstaan vanuit de noden van de arbeidsmarkt
  • Voorbereiding op
    knelpuntopleidingen en -beroepen