Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

Grote school, een kleine stap

Proficiat! Je trekt binnenkort de deur van de basisschool dicht … op naar het secundair! MIA Brugge wil een warme en waarde(n)volle school zijn. We willen dat je je snel thuis voelt. We zetten in op kleine klassen. We helpen je je weg te vinden in deze nieuwe omgeving. In het eerste jaar leggen we immers een kwalitatieve basis voor de rest van het secundair onderwijs.

Een belangrijke keuze

Bij de start van de tweede graad moet je een belangrijke keuze maken, één die je verdere schoolloopbaan in het secundair onderwijs in grote mate zal bepalen. Je moet kiezen voor een onderwijsvorm (ASO, TSO, BSO, KSO) en een studierichting.

Opnieuw kiezen

In de derde graad moet je opnieuw een studiekeuze maken. Heel wat richtingen uit de tweede graad lopen verder; andere richtingen splitsen uit in aparte studierichtingen met verschillende accenten. Sommige richtingen geven toegang tot de arbeidsmarkt, andere zijn een toegangsticket tot het hoger onderwijs. Van studierichting veranderen, is in de loop van de derde graad bijna onmogelijk.

Deze richtingen zijn deel van de vernieuwing van het onderwijs. Voor het 5de jaar kun je deze richtingen kiezen vanaf schooljaar 2023-2024. Vanaf schooljaar 2024-2025 worden deze richtingen ingericht in het 6de jaar.

Doorgedreven specialisatie

In het zevende jaar krijg je een doorgedreven specialisatie in je vakdomein. Het maakt je klaar voor een job op de arbeidsmarkt. Slagen in een zevende jaar levert je ook een diploma secundair onderwijs op, dat toegang geeft tot hoger onderwijs.

Heb je nog vragen of wens je je in te schrijven?

Wil je je inschrijven in MIA Brugge, neem dan telefonisch contact op via 050 35 11 69. We leggen je alle verdere stappen uit.