Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

3de graad

D/A - Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie

In Bedrijfsorganisatie leer je wat je moet kennen en kunnen als je aan de slag wil in het bedrijfsleven. Je krijgt een basis boekhouden, personeelsbeleid, commerciële technieken.

Daarnaast leer je ook over de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Je maakt onder meer kennis met de logistieke flow en verschillende transportmodi.

Bedrijfsorganisatie is een praktisch-technische studierichting. Je leert al doende, maar dankzij de extra theoretische inzichten is verder studeren in een bedrijfseconomische richting zeker mogelijk. Wil je meteen gaan werken, dan kan je aan de slag als boekhoudkundig assistent of HR-assistent.

Lessenpakket

Toegepaste economie
4
Financieel beheer van ondernemingen
4
HR en personeelsbeheer
2
Praktijk ondernemen
3
Godsdienst
2
Nederlands
3
Frans
2
Engels
2
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
2
Natuurwetenschappen
1
32

Jij...

Je wil leren hoe geld rolt en in welke richting geld het best rolt.

Je leert het liefst vanuit de praktijk. Je kan en wil ook stevige theoretische pakketten verwerken.

Je bent een ondernemer of wil het worden: je durft de handen uit de mouwen steken maar wil ook weten hoe het economisch systeem in elkaar zit.

Later kan je

Met een diploma D/A-Bedrijf en organisatie kan je verder studeren voor gegradueerde of bachelor in de meeste bedrijfskundige opleidingen.

Je kan ook meteen gaan werken. Je verwerft immers de beroepskwalificaties van boekhoudkundig assistent, HR-assistent en commercieel assistent.

Troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Stevig pakket economie met praktische toepassing: boekhouden, personeelsbeheer, commercieel beheer, logistiek.
  • Verdieping ICT
  • Voorbereiding op knelpuntberoepen