Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

7de jaar

Kantooradministratie en gegevensbeheer

Meteen aan de slag in Kantoor en verkoop

Kantoor en verkoop is een praktische studierichting, gericht op onmiddellijke tewerkstelling in een bedrijf, organisatie of winkel.

Wie kiest voor Kantoor en verkoop, wil een praktijk- en bedrijfsgerichte vorming met seminaries en stages (want dankzij wekelijkse stages kan je de echte praktijk leren op de werkvloer). Je moet interesse hebben voor de brede administratieve en logistieke taken in een bedrijf.

Wie kan starten?

De meeste leerlingen komen uit de derde graad Kantoor of uit de derde graad TSO Handel(-talen). Om succesvol te kunnen instappen, heb je voordien het best een handels- of talengerichte studierichting gevolgd.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
2
Frans
2
Engels
2
Maatschappelijke vorming
2
Lichamelijke opvoeding
2
ICT
3
Communicatie en teamwerk
2
Relaties en voorraadbeheer
2
Klantgericht handelen
2
Stage en werkplekleren
11
32
Download brochure

Wat leer je?

In de module “Office” leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op praktische wijze.

In de module “Retail” (verkoop) leer je alle belangrijke vaardigheden die je nodig hebt voor een job in de kleinhandel: van goederenbeheer tot verkoopstechieken.

In het 7e jaar passen we de theorie van administratie en verkoop toe op concrete bedrijfsgerichte situaties. We spreken dan van integrale projecten. De leerlingen runnen een minionderneming en leren van daaruit op welke wijze de administratie van een bedrijf moet gevoerd worden.

Vanaf 2025-2026

Het 7de jaar Business Support wordt op MIA niet meer aangeboden vanaf 2025-2026. Leerlingen kunnen wel nog instappen in het schooljaar 2024-2025.

Onze troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven voor onze school
  • Praktische vorming met veel stages, zodat je na je opleiding meteen kunt gaan werken
  • Brede vorming die ook verder studeren in aanverwante richtingen mogelijk maakt