Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

1ste graad

Tweede leerjaar B EO&MW - MW+

Yes we can!

In het tweede leerjaar B leg je de basis voor het echte arbeidsmarktgerichte (vroeger: beroeps-) onderwijs vanaf de 2de graad. Je krijgt heel wat praktijk. Het accent van je opleiding ligt meer dan ooit voordien op het “kunnen”.

Wie kan starten?

Heb je het eerste leerjaar A of B gevolgd, dan kan je zeker starten in het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar. Er zijn nog andere mogelijkheden om in te stappen. Informeer hiervoor bij de school of het CLB.

Lessenpakket

Teamteach - Nederlands
3
Teamteach - Engels
2
Teamteach - Frans
1
Teamteach - Maatschappelijke vorming
2
Teamteach - Wiskunde
3
Teamteach - differentiatie
2
Natuurwetenschappen
1
Techniek
2
Lichamelijke opvoeding
2
Godsdienst
2
Muzikale opvoeding
1
Beeld
1
Basisoptie Economie en organisatie
5
Basisoptie Maatschappij en welzijn
5
Uitbreidingsoptie Maatschappij en welzijn
5
32
Download brochure

Wat leer je?

In 2B is slechts een deel van het lessenrooster hetzelfde voor alle leerlingen. Je maakt dit jaar immers een keuze voor twee basisopties. Deze bevatten specifieke beroepsgerichte vakken. Zo zet je een eerste stap naar de definitieve keuze in je beroepsopleiding. Onze school biedt deze combinaties aan:

  • Economie en organisatie met Maatschappij en welzijn (EOMW)
  • Groot pakket Maatschappij en welzijn (MW+) (met extra aandacht voor Lifestyle-mode en Voeding)

Keuze uit twee basisopties

Economie en organisatie

In de basisoptie Economie en organisatie maak je kennis met de consument, de onderneming en de overheid. Je leert wat hun rol is in de samenleving. Je zet zelf een ondernemend project op. Je leert efficiënt en slim werken met de computer. Die wordt immers een onmisbaar werkinstrument tijdens je studies en later op het werk. Je oefent je communicatieve vaardigheden.

Wat moet je kunnen? Je kan geconcentreerd werken met cijfers, maar ook talen interesseren je. Je werkt nauwkeurig en ordelijk. Je bent sociaal en communicatief. Economie en organisatie is de meest theoretische van alle basisopties.

Maatschappij en welzijn

“Er zijn voor andere mensen”, dat wordt de essentie in eender welke opleiding Maatschappij en welzijn. In de basisoptie Maatschappij en welzijn leer je op de eerste plaats zorg dragen voor je eigen gezondheid, je lichaam en je welbevinden. Je leert hoe je jezelf kan verzorgen en hoe je moet omgaan met anderen. Op die manier kan je je eigen leven en dat van de anderen aangenamer maken.

We laten je daarnaast ook kennis maken met “lifestyle” en “voeding”. Kies je voor het grote pakket Maatschappij en welzijn, dan krijg je ook uitgebreid les over voeding en lifestyle-mode. Je bereidt gezonde, duurzame en betaalbare gerechten. Je leert ook eenvoudige kledingstukken, accessoires of interieurelementen realiseren. Je kan experimenteren met kleuren, materialen en stoffen.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Inschrijven in onze school
  • Permanente evaluatie: geen proefwerken, maar projecten
  • Rijk aanbod van uitstappen, middagsport, cultuur en leefsleutels
  • Warme school met extra zorg voor leerlingen
  • Kleine klassen
  • Open school zonder hoge muren in de groene rand rond Brugge